Osa kuvittelee, että myyjäksi synnytään. Sinulla voi olla synnynnäinen voittajan luonne, olet sosiaalisesti pätevä ja saat ihmiset helposti viihtymään ympärilläsi, mutta päteväksi myyjäksi tuleminen vaatii kovaa työtä. On olemassa monia hyviä ominaisuuksia, jotka auttavat sinua matkan varrella, mutta me Limellä olemme listanneet 5 mielestämme tärkeintä pätevän myyjän ominaisuutta ja miten voit kehittää niitä.

Haluatko vielä enemmän vinkkejä myyntisi parantamiseen? Lue B2B-oppaamme!

Lataa opas

1. Saavuta myyntitavoitteesi järjestelmällisellä työskentelyllä

Myyjänä sinun pitää työskennellä järjestelmällisesti saavuttaaksesi myyntitavoitteesi. Sinulla yhdessä myynnin johdon kanssa on myös näkemys siitä, mitkä toiminnat tulisi asettaa etusijalle ja mitkä myyntiaskeleet tulisi suorittaa, jotta voit saavuttaa itsellesi asettamasi myyntitavoitteet.

Paras tapa työskennellä järjestelmällisesti on kartoittaa myyntiprosessisi ja laskea miten arvokas keskimääräinen myyntisi on. Tämän avulla voit helposti laskea montako puhelua, myyntitapaamista ja tarjousta sinun on laadittava, jotta yllät myyntitavoitteeseesi. Lue aiheesta lisää artikkelissa Järjestelmällisen myyntiprosessin 7 vaihetta.

2. Työskentele tehokkaasti

Järjestelmällistä työskentelyä lukuun ottamatta on myös tärkeää, että sinulla on tietoa siitä, miten työskennellä mahdollisimman tehokkaasti ja optimoida päiväsi. Tee esimerkiksi isoimmat tehtävät aamuisin, koska silloin olet keskittyneempi, hyödynnä matkat tapaamisiin kirjoittamalla yhteenvetoja tai vastaa sähköposteihin aina tiettyinä aikoina välttääksesi aikasi katoamista sähköpostien lukemiseen ja vastaamiseen pitkin päivää.

3. Välitä asiakkaistasi

Jos haluat onnistua myynnissä, sinun täytyy aidosti välittää asiakkaidesi auttamisesta. Kun tapaat, kuuntelet tai tutustut asiakkaaseen, muodostat paremman käsityksen asiakkaasi tarpeista. Silloin voit muodostaa korvaamattoman tarjouksen, joka oikeasti ratkaisee heidän ongelmansa ja tuo tyytyväisiä, lojaaleja ja pysyviä asiakkaita yrityksellesi. Uusasiakashankinta maksaa enemmän kuin nykyisen asiakkaan ylläpitäminen ja siksi asiakassuhteiden huolto on tärkeää. Kun huollat asiakassuhteita, asiakkaasi pysyvät tyytyväisinä ja saat pysyviä asiakkaita, jotka auttavat sinua saavuttamaan myyntitavoitteesi aina uudelleen.

Psst! Vaikka välitätkin asiakkaistasi, joskus voi olla vaikeaa muistaa kaikkea, mitä he ovat sanoneet – lue lisää siitä, miten CRM pitää asiakastietosi järjestyksessä.

4. Ole uskottava

Myynti, ja ennen kaikkea B2B-myynti, on luottamuksesta koostuvan asiakassuhteen muodostamista. Kukaan ei halua tehdä kauppaa jonkun kanssa, johon ei voi luottaa. Siksi sinun myyjänä täytyy olla uskottava.

On tärkeää olla oma itseänsä ja rehellinen asiakkaille, mutta ehdottomasti paras neuvomme luottamuksen luomiseen on: pidä aina lupauksesi asiakkaalle. Myynnin A ja O on: älä ikinä tee lupausta, jota et pysty pitämään. Jos olet luvannut soittaa sovittuun aikaan, sinun on silloin myös soitettava. Jos olet luvannut toimittaa tilauksen määräajassa, niin katso, että toimitus tapahtuu ajoissa. On parempi, että lupaat vähemmän ja toimitat enemmän – tämä vahvistaa asiakkaan luottamusta sinua kohtaan ja samalla yllättää asiakkaan positiivisesti.

5. Pidä motivaatio yllä

Vaatii monta kylmäsoittoa, tylsiä hallintotunteja, ja monia kieltäytymisiä kaupan päättämiseen. Oikoteitä onnistumiseen ei ole ja siksi motivaation ylläpitäminen on tärkeää, myös hävittyäsi viisi perättäistä kauppaa. Jos kamppailet tämän kanssa, mieti koska motivaatiosi hiipuu ja mitä voit tehdä sen ylläpitämiseksi. Jos sinulle on esimerkiksi raskasta saada monta kieltävää vastausta myyntipuheluita tehdessäsi, laske kuinka monta kielteistä vastausta yksi myönteinen vaatii (sinun hit rateisi). Silloin sinun on paljon helpompi käsitellä kielteiset vastaukset, koska tiedät, että olet askeleen lähempänä uutta kauppaa.

Lataa: 10 konkreettista vinkkiä B2B-myyntiin

Älä ohita opastamme, joka antaa konkreettisia myyntivinkkejä jokaisessa myyntipuhelussa menestymiseen.

Lataa 10 konkreettista vinkkiä B2B-myyntiin