Lund, 3. huhtikuuta. CRM-yritys Lime (aiemmin Lundalogik) ostaa yrityksen Sparta sen tunnetuilta omistajilta, joiden joukossa on muun muassa Fishbrainin perustaja Johan Attby, Spotifyn aikaisempi Euroopan toimintojen johtaja Jonathan Forster ja Facebookin Pohjoismaiden johtaja Martin Ingemansson. Asiakaspalvelun asiantuntija Lime vahvistaa näin osaamistaan pelillistämisen alalla samalla, kun tiimi saa monia päteviä kehittäjiä.

Vuonna 2017 Lime osti yritykset Netoptions ja RemoteX vahvistaakseen osaamistaan markkinoinnin automatisoinnissa mobiiliin palveluohjaukseen liittyen.

Limen kasvu on ollut suurimmaksi osaksi orgaanista vuoden 1990 alusta lähtien, ja näin tilanne tulee myös jatkumaan. Kun teemme tämäntyylisiä ostoja, teemme sen täydentääksemme osaamistamme entistä nopeamman orgaanisen kasvun saavuttamiseksi tarjoamalla entistä vahvempia tarjouksia markkinoille. Toistaiseksi tämä on ollut resepti menestykseen, sanoo Erik Syrén, Limen toimitusjohtaja.

Spartan perusti vuonna 2013 James Pember ja sillä on 6 työntekijää. Yritys auttaa firmoja parantamaan tulostaan esimerkiksi digitaalisten myyntikilpailujen avulla onlinealustallaan. Asiakkaiden joukossa ovat muun muassa DI, MTG ja Vattenfall. Spartan tiimi muuttaa nyt hieman yli kahden kilometrin päähän Götgatanilta Limen Tukholman-toimistolle Kungsbroplanille.

Lime on täydellinen omistaja. Meidän yhteinen missiomme on muuttaa käyttäytymistä ja työskentelytapoja yrityksissä, jotta ne voivat saavuttaa täyden potentiaalinsa. Yritettyämme myydä tuotettamme erikseen olemme nyt tulleet siihen tulokseen, että se toimii paremmin osana laajempaa kokonaistarjontaa, sanoo James Pember, Spartan perustaja.

Lime on CRM-alan (Customer Relationship Management) markkinajohtaja Pohjoismaissa.  Yrityksen liikevaihto on 0,25 miljardia. Spartan ostaminen tapahtuu pian uusien osaomistajien Swedbank Roburs Microcapin ja bisnesenkeli Martin Grenin julkistamisen jälkeen. Pääomistajat vuodesta 2014 lähtien ovat olleet investointiyritys Monterro ja Limen johtoryhmä.

x

Lisätietoja

Erik Syrén, TJ Lime
Erik.syren@lime.tech
+46 70 738 50 72

James Pember
james@spartasales.com
+46 76 026 4007

Limestä
Lime auttaa yrityksiä ympäri Pohjoismaita parantamaan asiakkuudenhallintaa. Yritys kehittää ja myy digitaalisia tuotteita ”Customer Relationship Management”-alalla eli asiakassuhteiden kehittämistä ja hallinnointia varten.  Lime perustettiin vuonna 1990 ja sillä on 220 työntekijää. Yrityksellä on toimistot Lundissa, Tukholmassa, Göteborgissa, Oslossa, Kööpenhaminassa ja Helsingissä. Yli 50 000 käyttäjän joukosta löytyy kaikenlaisia yrityksiä aina pienistä yhden henkilön firmoista isoihin organisaatioihin.

Spartasta
Sparta perustetiin vuonna 2013 ja se on SaaS-startup, joka auttaa organisaatioita motivoimaan työntekijöitään ja näin saavuttamaan täyden potentiaalinsa. Tukholman toimistossa 6 työntekijää kehittävät ohjelmistoa pelillistämistä varten. Sparta on rekisteröity yritysnimellä Hysminai AB.