ProfilGruppen on Ruotsalainen yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Åsedassa. He kehittävät, tuottavat ja myyvät alumiiniprofiileja ja komponentteja. ProfilGruppen on toiminut alalla jo 35 vuoden ajan ja se tunnetaan laadukkuudesta, tehokkuudesta ja asiakaslähtöisyydestään. Tällä hetkellä konsernissa työskentelee Pohjois-Euroopassa noin 350 henkeä.

Lähtötilanne

Projekti aloitettiin hajanaisen asiakastiedon yhdistämiseksi. Suurin osa tiedosta oli tallennettuna myyjien omille koneilleen, mikä aiheutti tiedonjaon kanssa ongelmia. Asiakkaan auttaminen saattoi olla erittäin hankalaa, koska tarvittavaa tietoa ei ollut saatavilla tai se oli jonkun toisen koneella. Tiedot siis täytyi saada yhteen paikkaan kaikkien saataville.

Haluttiin korvata vanha järjestelmä täysin uudella alustalla. Järjestelmään haluttiin yhtenäisesti yhteystiedot (asiakkaat, prospektit ja toimittajat), meneillään olevat kaupat, sopimukset ja myynnin raportointi.

ProfilGruppen aloitti sisäisen projektin asiasta maaliskuussa 2013. Lime tuli mukaan projektiin toukokuussa, ja jo kesäkuussa 2013 heillä oli tarvittava ratkaisu käytössään.

Miksi Lime?

  • Joustava. Lime CRM on erittäin joustava. Toistaiseksi ei ole löytynyt mitään, mitä sillä ei voisi tehdä.

  • Kaiken yhdistävä informaatiokeskus. Lime CRM on erinomainen paikka kerätä tieto yhteen paikkaan, koska Lime voidaan integroida muiden järjestelmien kanssa (kuten ERP, taloushallinnon järjestelmä sekä QlikView).

  • Lime 🙂 Ensivaikutelma Limestä toimittajana oli hyvä ja se säilyi koko projektin ajan.

  • Pikasuodatin. Nopea haku on ominaisuus, jota käyttäjät arvostavat eniten.

Lime CRM logo
”Hallintokulumme ovat pienentyneet Lime CRMn käytön ansiosta. Työnkulkua on saatu selkeytettyä ja olemme saaneet karsittua paljon turhaa työtä. Arvion mukaan olemme säästäneet 20 tuntia viikossa.”
Mattias Lindahl, IT manager, ProfilGruppen

Lopputulos: Säästää hallintotyöltä 20 tuntia viikossa

ProfilGruppen on säästänyt hallinnointikuluissa sen jälkeen, kun he ottivat Lime CRM:n käyttöönsä. Arvio säästöistä on noin 20 tuntia viikossa. Työnkulku on selkeytynyt ja Lime CRM on ollut helppo integroida muiden järjestelmien kanssa. Myyntiryhmän työskentely on tehostunut, koska he pääsevät käsiksi tietoihin mistä tahansa. Enää heidän ei tarvitse kysellä tietojen perään ja liikkeellä ollessaan he käyttävät selainpohjaista mobiilisovellusta.

ProfilGruppen kokee, että he pystyvät nyt auttamaan paremmin asiakkaitaan ja tieto kulkee läpinäkyvästi kaikille osa-alueille. Heidän työskentelystään on tullut ammattimaisempaa.